Tort cu frisca si fructe

Tort cu frisca si fructe

Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)

Ingrediente:
Blat: 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 1 plic praf de copt, esenta vanilie, coaja rasa de la o lamaie, 1 lamaie mica, 50 grame stafide, 1 lingura ulei
Sirop: 2 cutii compot de ananas
Crema: frisca si fructe (2 portocale, 2 banane, 1 grapefruit, 3 kiwi, ananas din compot)

Mod de preparare:

Blat:
Se bat albusurile spuma. Cand spuma este suficient de tare, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se incorporeaza zaharul. Se adauga esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, galbenusurile unul cate unul si stafidele.
Praful de copt se stinge cu zeama de lamaie.
Se adauga treptat faina si la sfarsit, praful de copt.
Compozitia se va coace intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se lasa la cuptor cam o jumatate de ora.

Blatul preparat cu o zi inainte, se taie in 3 parti egale care se insiropeaza cu compotul de ananas.

Pe primul blat se aseaza un strat de fructe taiate in bucati mici, apoi frisca, iarasi blat, fructe, frisca si in final, cel de-al treilea blat. Se orneaza cu frisca si fructe.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s