Tort cu 3 tipuri de ciocolata

Tort cu 3 tipuri de ciocolata

Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru aluat
• 175 gr unt sau margarina Rama, moale, plus pentru ungerea tavilor
• 100 gr ciocolata alba, rupta in bucati
• 100 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati
• 3 oua
• 100 ml lapte
• 175 gr zahar pudra
• 1 lingurita praf de copt
• 200 gr faina
• 2 linguri cafea instant
• 1 lingurita esenta de vanilie
Pentru umplutura
• 280 ml frisca lichida
• 100 gr ciocolata amaruie, rupta in bucati
• 100 gr ciocolata cu lapte, rupta in bucati
• un plic de gelatina ( 10gr ) sau 4 foi de gelatina

Mod de preparare:

1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC.Unge cu unt/margarina 2 tavi rotunde de 23 cm.Pentru aluat, pune ciocolata alba si cea amaruie in 2 boluri mici si topeste-le la cuptorul cu microunde sau la bain-marie.Pune restul ingredientelor, in afara de cafea si vanilie, intr-un bol mare si bate-le pana ce obti o compozitie cremoasa.
2. Imparte amestecul in 2, si adauga cafeaua si ciocolata amaruie topita intr-un amestec si vanilia si ciocolata alba topita in celalalt amestec.Amesteca bine fiecare compozitie, apoi toarna-le in cele 2 tavi.Coace-le timp de 20-25 minute, pana ce au crescut putin si s-au desprins usor de marginile tavii.Lasa-le sa se raceasca cateva minute in tavi, apoi pune-le pe cate o farfurie.
3. Pentru umplutura, incalzeste frisca intr-o cratita,si pune ambele feluri de ciocolata intr-un bol.Odata ce frisca a inceput sa fiarba, toarn-o peste ciocolata din bol si lasa-le sa stea 5 minute, apoi amesteca-le pana ce obti o compozitie fina.Lasa crema sa se raceasca complet, apoi amestec-o cu gelatina preparata conform intructiunilor de pe ambalaj si da-o la rece pentru 20-30 minute.
4. Taie blatul de vanilie in jumatate.Pe o farfurie aseaza o jumatate de blat de vanilie, unge-l cu o jumatate din crema si aseaza blatul de ciocolata.Unge blatul de ciocolata cu crema ramasa si deasupra aseaza a 2-a jumatate de blat de vanilie.
5. Decoreaza-l cu ciocolata alba, amaruie sau cu lapte, topita sau, in cazul meu, cu pasta de zahar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s