Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

 
Tocanita de ciuperci este o tocanita foarte gustoasa care poate fi servita ca garnitura sau poate fi consumata ca atare. Tocanita de ciuperci poate fi servita si cu smantana.
Ingrediente tocanita de ciuperci:
1 kg ciuperci
1 ceapa
1 ardei gras
2 rosii (suc de rosii)
untura de porc sau ulei
1/2 capatana usturoi
sare, piper, patrunjel verde tocat
 
 
Modul de preparare a retetei:
Tocanita de ciuperci poate fi preparata din ciuperci de cultura sau din ciuperci de padure. Cea mai gustoasa tocanita de ciuperci se obtine cand amestecam mai multe feluri de ciuperci: manatarci, champignons, bureti de roua, pastravi de copac, iutari, galbiori etc. Se poate prepara din ciuperci proaspete sau din ciuperci congelate.
Ceapa se pune la rumenit in untura sau ulei. Se adauga ciupercile taiate si sare si se lasa sa fiarba tocanita de ciuperci la foc mic, partial acoperita, sa scada. Cand este suficient de scazuta se adauga ardeiul gras taiat cubulete si rosiile curatate de coaja. Se mai lasa 10 minute, se gusta de sare si se presara piper proaspat macinat, usturoiul taiat marunt si patrunjel tocat. Se stinge focul. Tocanita de ciuperci poate fi servita fierbinte sau la temperatura camerei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s