Prajitura "Negresa"

Prajitura „Negresa”

preferata mea,la care eu am adaugat nuca,evident..:)…si pt ca nu am avut in casa ciocolata amaruie am pus ciocolata cu lapte..si a iesit diferita,dar bunaaa..:))

100 g unt

200 g zahar

150 g ciocolata amaruie

2 oua

250 ml frisca lichida (smantana dulce pentru frisca)

250 ml lapte

280 g faina

1 praf de copt

Pentru glazura:

100 g ciocolata amaruie

50 g unt

50 ml frisca lichida

Untul moale la temperatura camerei se bate cu zaharul, pana devine pufos. Ciocolata se topeste la microunde si se adauga cate putin in crema de unt. Urmeaza ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Turnam frisca lichida si laptele, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu in jur de 30-40 de minute. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.
Pentru glazura topim ciocolata impreuna cu untul si frisca lichida, la foc mic pe aragaz sau la microunde. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Glazura racita se toarna peste blat, se niveleaza si se da la rece, pana se intareste glazura.

Eu am pus in top nuca de cocos.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s