Placinte moldovenesti

Placinte moldovenesti

Placinte moldovenesti

Placintele moldovenesti sunt preferatele mele in materie de dulciuri si le recomand tuturor fiind absolut delicioase.


Ingrediente

Pentru aluat:
300 g faina
300 g unt
2 oua
20 g drojdie
1 lingurita coaja rasa de lamaie
cateva linguri sifon
1 vf de cutit sare
Placinte moldovenesti Pentru prajit:
200 g untura
Pentru umplutura:
200 g branza framantata
1 ou
1 lingurita gris
100 g smantana

Mod de preparare

  1. Pentru a prepara umplutura, amestecati branza framantata cu 1 ou si o lingurita de gris, o dati deoparte si treceti la prepararea aluatului.
  2. Opariti faina cu untul topit, amestecati bine si lasati sa se raceasca.
  3. Adaugati apoi ouale, unul cate unul, sarea, coaja de lamaie si drojdia dizolvata in cateva linguri cu sifon.
  4. Framantati un aluat potrivit de tare pana in momentul in care il puteti dezlipi usor de pe mana si il lasati la cald timp de aproximativ 2 ore.
  5. Impartiti aluatul 12 bucati egale si din fiecare bucata intindeti o foaie rotunda cu 15-20 cm diametru.
  6. Puneti pe jumatate din fiecare foaie o parte din umplutura, ungeti pe margini cu apa, acoperiti cu partea cealalta si indoiti putin marginile ca sa nu iasa umplutura afara.
  7. Incingeti grasimea si prajiti fiecare placinta separat.

Menţiuni

Placinte moldovenesti

Placintele moldovenesti le serviti cu smantana deasupra.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s