Placinta cu mere

Placinta cu mere

Placinta cu mere este un preparat culinar romanesc foarte gustos si perfect daca doriti sa gatiti ceva sanatos si delicios.


Ingrediente

15 linguri apa minerala
15 linguri faina
7 linguri ulei
50 g margarina sau unt
10 mere mari
8 linguri zahar
scortisoara
1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

  1. Pentru foi: Amestecati apa minerala cu faina si ulei pana se formeaza o coca care sa nu se lipeasca de maini.
  2. Amestecati apoi doua linguri de faina cu margarina la temperatura camerei si va rezulta o coca moale .
  3. Presarati faina pe masa si intindeti aluatul cat se poate de subtire.
  4. Intindeti pe deasupra foii coca moale si lasati-o la frigider jumatate de ora in timp ce pregatiti umplutura.
  5. Pentru umplutura:Radeti merele si amestecati-le cu zahar si scortisoara si puneti-le intr-o oala la foc mic pentru a avea mai putina zeama.
  6. Ungeti tava cu ulei si presarati faina uniform.
  7. Umpleti foile cu umplutura in functie de cat de mare este tava apoi bagati-le la cuptor la foc mediu.

Menţiuni

La sfarsit presarati dupa gust zahar pudra sau nuca de cocos.
Timp de preparare: 1 ora 30 de minute
Complexitate: medie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s