Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac este un deliciu care poate fi preparat atat pentru zilele de post cat si pentru zile normale petrecute in familie.


Ingrediente

15 linguri sifon sau apa minerala
15 linguri faina
7 linguri ulei
1 kg dovleac
10 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
1 plic zahar vanilat
ulei
faina

Mod de preparare

  1. Puneti intr-un vas apa minerala, faina si uleiul. Amestecati bine si adaugati faina pana cand aceasta nu se mai lipeste de maini.
  2. Lasati aluatul la dospit si radeti dovleacul pe razatoarea mare.
  3. Puneti apoi dovleacul intr-un vas si amestecati-l cu zahar si scortisoara.
  4. Tapetati apoi masa cu faina si impartiti coca in 2 bucati egale .
  5. Foaia trebuie sa aiba dimensiunea tavii in care doriti sa faceti placinta.
  6. Impartiti dovleacul in doua si umpleti foile apoi rulati foile inchizand coca la capete.
  7. Ungeti tava cu ulei si tapetati-o cu faina apoi puneti cele doua foi in tava .
  8. Timpul de coacere este de aproximativ 50 de minute insa verificati din cand in cand sa vedeti in ce stadiu de coacere se afla placinta.

Menţiuni

Placinta cu dovleac se pudreaza cu zahar vanilat la final.
Timp de preparare: 1 ora 40 de minute

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s