Cornulete cu untura

Cornulete cu untura

Daca vreti sa simtiti iar gustul minunat al cornuletelor cu untura ale bunicii atunci incercati aceasta reteta delicioasa.


Ingrediente

600 g faina
250 g untura sau margarina
100 g zahar
200 ml smantana sau lapte
2 oua
25 g drojdie
coaja rasa de la o lamaie
zeama de la 1 lamaie
1 lingurita sare
zahar vanilat

Mod de preparare

  1. Frecati bine, intr-un vas, drojdia cu zaharul adaugand apoi untura sau margarina la temperatura camerei, galbenusurile de la doua oua sau un ou intreg.
  2. Apoi amestecati continutul cu lapte sau smantana, sare, coaja de lamaie si la final adaugati faina si framantati bine aluatul pana ce rezulta o coca tare.
  3. Intindeti foile pe o suprafata curata, presarata cu faina si apoi taiati-le in triunghiuri medii.
  4. Pe una din partile triunghiului adaugati marmelada sau o lingurita de gem si rulati triunghiurile in cornulete.
  5. Asezati cornuletele in tava si mai lasati-le 10 minute la crescut.
  6. In acest timp ungeti-le cu o pensula cu albus de ou batut bine cu furculita.
  7. Lasati-le jumatate de ora la cuptor si serviti-le calde presarate cu zahar pudra.

Menţiuni

Cornuletele se servesc presarate cu zahar pudra sau vanilat.
Timp de preparare: 1 ora 50 de minute
Complexitate: medie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s