Pui acru-dulce

Pui acru-dulce

 

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
500gr piept de pui, taiat cuburi cca 2cm,
1/4 pahar de amidon de porumb,
1 chiper rosu, sau galben, sau verde, taiat cuburi de cca 2cm,
4 felii de ananas, taiate in patru,
vreo 6-8 cepi mici cit oul de prepelita, sau o ciapa normala de marime medie, taiata in patru,
500-600ml ulei pentru a praji cuburile de pui.
pentru sos:
5 linguri de apa + 2 linguri de amidon de porumb, se dizolva,
4 linguri ketchup,
4 linguri zahar,
3 linguri otet de mar,
2 linguri de sos de soya,
sare dupa gust.

Mod de preparare:

Eu am pregatit aceasta mincare in wok, nustiu daca are traducere in romina, dar arata cam ca o tigaie maricica, cu fundul rotund ca la ciaun, se poate prgati, cred eu si in tigaie normala.
– Se taie pieptul de pui cuburi de 2 cmm si se pune intr-o sita si se presoara cu 1/4de pahar de amidon de porumb, se amesteca bine pentru ca toata carnea sa fie acoperita cu amidon. Se prajesc cuburile de piept de pui in ulei foarte fierbinte, dar nu se prajesc pina de vin rumene ci aurii.
– Se taie cuburi chiperul, si in patru ananasul si deasemenea si ciapa in patru, daca nu folositi acele cepulite mici,care au nevoie numai sa fie curatate de coaja. Intracelasi wok, sau tigaie, care sa spalat dupa ce am prajit puiul, se pune o lingura de ulei si se parajeste ciapa, un minut, dupa care se adauga, ananasul, si la urma cuburile ce chiper, asa deci se va primi cca 3-4min, dupa care punem cuburile de pui.
– preparam sosul din ketchup, zahar, otet, sos de soya, zahar, amestecam foarte bine si punem in wok, deasemenea se amesteca foarte bine, mai lasam 3 min dupa care adaugam apa amestecata cu amidonul si saram dupa gust, lasam pina totul da in fiert, se ea de pe foc si se serveste ori cu orez alb ari orez chinezesc, dupa dorinta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s