Clatite cu branza

Clatite cu branza

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
3 oua
2 galbenusuri
500 g faina
200 g branza
2-3 linguri smantana
20 ml ulei
un varf de cutit de sare

Mod de preparare:

Pentru umplutura putem folosi branza sarata (telemea), feta, branza de vaci proaspata, etc.
Preparati un aluat ca o smantana mai subtire din ouale intregi, faina, sare, 2-3 linguri ulei si apa intr-un blender sau amestecati ingredientele intr-un castron cu un tel sub forma de para sau cu mixerul.
Puneti la incins tigaia antiaderenta unsa cu o lingurita de ulei (puteti folosi o pensula de patiserie). Cand fac clatite folosesc 2-3 tigai deodata, pentru a nu avea timpi morti. Dupa ce s-a incins tigaia puneti cam 1/2 de polonic de compozitie, miscand tigaia in asa fel incat sa se intinda bine clatita pe toata suprafata. Dupa aproximativ 2 minute intoarceti pe rand clatitele pe cealalta parte. Procedati la fel si cu celelalte tigai, pana se termina compozitia.
Preparati umplutura din branza data pe razatoare sau zdrobita cu furculita, dupa caz, smantana si galbenusurile de ou (cine vrea poate sa puna zahar). Puneti pe fiecare clatita cate o lingura de umplutura si intindeti-o cam pe trei sferturi din suprafata.
Rulati clatita din partea cu umplutura spre cealalta parte. Procedati la fel pana se termina clatitele si compozitia de branza si asezati-le pe un platou. Daca puneti zahar, mai puteti adauga stafide, miez de nuca, bucatele de rahat, jeleu, coaja de lamaie sau zahar vanilat, dupa gust.
Sunt mai bune calde, dar se pot consuma si reci, sunt la fel de gustoase. Pofta buna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s