Gogosi – Ciambelle

Gogosi – Ciambelle

 
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru maia:
80g faina
1 plic drojdie uscata
50ml apa
Pentru aluat:
360g faina
120g zahar
Un praf de sare
1 plic zahar vanilinat
80g margarina
2 oua intregi
2 galbenusuri
Ulei pentru prajit
Pentru ornat:
zahar pudra, glazura, dulceata

Mod de preparare:

Intr-un castron punem faina, 1 plic de drojdie uscata, apa din care se framanta o maia care se cresteaza si se lasa la crescut 15 minute intr-un castron cu apa.
In alt castron se pune faina,se adauga zaharul tos, zaharul vanilinat, un praf de sare, margarina, ouale intregi si galbenusurile, si maiaua dospita si scursa bine de apa. Se framanta un aluat si se lasa la dospit timp de 1 ora.Dupa ce a crescut aluatul ne apucam de treaba.Se intinde o foaie nu prea subtire dar nici foarte groasa, sa fiec c-am de 1 cm maxim.Taiem cerculete (eu am taiat cu paharul).Dupa care am luat un dop de la o sticla de suc si am decupat cerculetele.Normal se mai lasa la crescut inca 20 de minute, insa eu nu le-am mai lasat deloc.Se prajesc in ulei incins.Pana se rumenesc foarte frumos.Se tavalesc prin zahar vanilinat sau se pot trece prin glazura sau dulceata. Sunt absolut minunate, pufoase si un gust de neuitat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s