Ciorba de burta

Ciorba de burta

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 kg burta de vita
un picior de porc (rasol de vita)
1 ceapa
2 morcovi
o bucatica telina
o capatana usturoi
400g smantana
3 galbenusuri
sare si otet dupa gust

Mod de preparare:

Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa cu cateva linguri de otet. Se ia burta se spala, se curata si apoi se pune la fiert la foc moderat, intr-o oala cu apa, 2-3 ore (sau doar o ora daca este cumparata prefiarta).Apoi se adauga legumele curatate si intregi, morcovii, telina si ceapa.Cand au fiert se scoate burta, piciorul de porc si legumele.Se taie fasii de 5 cm lungime si 1 cm latime (nu trebuiesc masurate cu cm, se taie ochiometric), carnea de pe os am taiat-o si pe ea bucatele, morcovul si telina le-am dat pe razatoare.Se adauga usturoiul pisat sau taiat marunt, sare si piper dupa gust si se mai da putin in clocot.Galbenusurile se amesteca cu smantana foarte bine, se pune cate putina smantana pana se omogenizeaza totul, trebuie sa iasa ca o pasta mai subtire.Se ia oala cu ciorba de pe foc sa se mai racoreasca putin si se adauga incet galbenusurile batute cu smanatana (eu am luat din ciorba calduta cate putin si am amestecat cu galbenusurile si smantana, putin cate putin si apoi am turnat-o in oala cu ciorba),in asa fel incat sa nu se branzeasca. Se pune otet dupa gust sau zeama de lamaie depinde de fiecare.Am servit ciorba cu ardei iute murati si optional cine mai doreste smantana si piper.Ceea ce am inteles la ciorba de burta este ca merge perfect si fara oase de vita atunci cand nu gasesti, iese la fel de buna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s