Pastrama de oaie la cuptor cu mamaliguta

 

 

 

Pastrama de oaie la cuptor cu mamaliguta

 

 

 

 

O reteta de pastrama de oaie la cuptor cu mamaliguta din: pastrama de oaie, ceapa, usturoi, bere, malai, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente:

  • 800 g pastrama de oaie
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 l bere
  • 300 g malai
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:
Tăiaţi pastrama în bucăţi potrivite, curăţaţi-o de pieliţe şi puneţi-o în­tr-o tavă adâncă. Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o mărunt, apoi puneţi-o în tavă, peste bucăţile de pastramă. Adăugaţi uleiul, berea şi usturoiul tocat mărunt şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi pastrama la foc potrivit spre mic, circa 100 de minute.
Intre timp, puneţi la fiert 1,2 l apă cu o linguriţă rasă de sare, iar când apa începe să fiarbă în clocot, puneţi mălaiul, puţin câte puţin, amestecând în­continuu cu un tel. Fierbeţi mămăliga circa 20-25 de minute, după care răsturnaţi-o pe o farfurie. Când mămăliga s-a răcit, tăiaţi din ea felii de circa 1cm grosime şi prăjiţi-le în uleiul de măsline aromatizat cu usturoi.
Serviţi pastrama fierbinte, tăiată în feliuţe subţiri, alături de feliile de mă­măligă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s