placinte cu branza poale-n brau

placinte cu branza poale’n brau

 
Timp de preparare:
2 ore si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Aluatul:
2 kg faina alba
1plic drojdie uscata sau in cub verde
1lingurita sare
2 linguri zahar
1/2 cana ulei(untura)
cca 1 litru lapte
2 oua
stafide
Umplutura:
1,5 kg branza de vaci
300gr zahar
coaja rasa de la o lamaie
1ou
3-4 linguri de gris
esenta de rom sau vanilie

Mod de preparare:

Aluatul
In faina adusa la temperatura camerei facem o gaura in mijloc si punem drojdia cu un pic de zahar si o cana de lapte caldut, acoperim cu un pic de faina si lasam sa creasca pentru circa 15 min. Apoi adaugam ouale batute, uleiul, sarea si framantam un aluat potrivit de moale adaugant treptat lapte. Il acoperim si-l lasam la crescut pentru circa 30-40 min.

Umplutura
In branza punem toate ingredientele si mestecam pana se face pasta. Pentru doritori scoatem zaharul si esentele si punem branza sarata si marar taiat fin.

Aluatul il taiem in 4 si intindem foi pa masa de lucru,taiem patrate dupa marimea dorita,si le umplem cu branza. Lipim marginile, punem placintele in tava unsa cu ulei si le mai lasam cca 10 min la crescut , le ungem cu ou batut, presaram mac sau susan, apoi le coacem. Dupa coacere le ungem cu un sirop facut din 1 cana apa,1lingura zahar si 1 lingura ulei.
Eu fac versiunea mai simpla si anume trandafiri in tava detasabila!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s