Pastrama de pui

Pastrama de pui


Pastrama de pui este o gustare care in Jamaica se consuma deseori pe strada, fiind perfecta pentru cei care apreciaza alimentele iuti si condimentate.

Ingredientele folosite sunt habaneros sau ardeii iuti Scotch bonnet, ardeiul iute jamaican, adus si in Europa de Cristofor Columb, ardeiul cayenne, scortisoara, cuisoarele si nucsoara, la care se adauga sare, ierburi aromatice si usturoi. Carnea se freaca cu aceasta marinata uscata, dupa care se prajeste pe gratar.

Ingrediente:

Pastrama de pui 8 portii

  •  1 pui de 1,5-2 kg, taiat in 10 bucati
  •  sucul de la o lamaie verde
  •  rom
  •  50 ml ulei
  •  10 fire de ceapa verde, tocate marunt
  •  4 catei de usturoi, tocati marunt
  •  2 linguri cimbru uscat
  •  2 ardei iuti, fara seminte, tocati
  •  4 lingurite ienibahar
  •  4 lingurite ghimbir macinat
  •  4 lingurite scortisoara
  •  2 lingurite nucsoara (toate mirodeniile de mai sus sunt macinate)
  •  2 lingurite sare
  •  2 lingurite piper negru
  •  2 lingurite zahar brun
     

Mod de preparare:

pasul 1. Se pun bucatile de pui intr-un castron mare, se stro­­pesc cu sucul de lamaie ver­de si se amesteca bine.
pasul 2. Se pun celelalte in­gre­diente intr-un blender si cu ames­tecul obtinut se freaca bine bu­­catile de carne. Se pune carnea la frigider circa trei-patru ore, intorcand-o din cand in cand.
pasul 3. Se scoate carnea din mari­na­ta, se asezoneaza si se pra­jeste pe gra­tar, intorcand-o de do­ua-trei ori.
 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s