Pate de ficat de pui

Pate de ficat de pui

 

Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
350 g ficat de pui
2 legaturi ceapa verde
150 g margarina (unt)
1 morcov
2 lingurite ulei de masline
sare, piper, paprika
optional 1 cub concentrat ciuperci
cateva fire de marar, spanac si loboda rosie pentru decor

Mod de preparare:

Se fierbe ficatul de pui in apa cu putina sare, morcovul si cateva frunze de ceapa verde, aproximativ 20-25 minute.
Ceapa verde se toaca marunt si se caleste in 50 grame margarina (unt). Se topeste restul de margarina si se amesteca cu ficatul dat pe razatoare si ceapa verde calita.
Se freaca bine cu telul sau se mixeaza, se condimenteaza si se da la rece, cam 30 minute.
Asezati pateul intr-un castronel sau se portioneaza direct pe farfurioare mai mici cu un sprit, se orneaza cu feliute de morcov fiert, verdeata si se stropeste cu putin ulei de masline.
Pofta buna.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s