Ciorbă de peşte cu perişoare de peşte

Ciorbă de peşte cu perişoare de peşte

 

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
pentru ciorbă:
1,5 kg peşte
1 morcov
1 rădăcină pătrunjel
1 ţelină mică
1 păstârnac
1/2 varză mică
2 buc ardei gras (galben şi roşu)
3 roşii decojite
1 ceapă
1 legătură mărar
1 legătură leuştean
1 ceşcuţă orez
ulei, sare, piper
pentru perişoare:
carnea de peşte dezosată (500 – 800 g)
2 felii de pâine muiate în lapte şi stoarse
3 ouă
1 ceapă dată pe răzătoare
1 legătură mărar
sare, piper
smintina

Mod de preparare:

Se curăţă zarzavatul, se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă cu sare, la foc mic.
Se dezosează peştele. Separat, capetele şi oasele rămase se pun la fiert în 2 litri apă cu sare. După ce a fiert câteva minute, se strecoară totul peste zarzavat, lăsând să se îmbine gusturile la foc mic.
Carnea de peşte se trece prin maşina de tocat cu găuri foarte mici de 2 ori, se adaugă păinea înmuiată în lapte şi stoarsă, ouăle bătute, ceapa dată pe răzătoarea mică, mărarul tocat, sare şi piper după gust. Se amestecă totul foarte bine. Se ia din compoziţie cu lingura formându-se perişoarele, se tăvălesc prin făină albă, se dau la fiert în ciorba de peşte după ce , în prealabil, am adăugat ceşcuţa cu orez. Când se ridică la suprafaţă, perişoarele sunt fierte.
Se potriveşte după gust, se acreşte cu oţet balsamic sau lămâie şi se adaugă leuşteanul.
Poftă Bună!
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s